0,00 Kč

Mistrovství v Rubikově kostce 2014

Vloženo: 28. 08. 2014

 

 

Prague Open je soutěž ve speedcubingu - skládání kostek a jiných hlavolamů na čas, pořádaný podle turnajového systému WCA - světové speedcubingové asociace, pod dohledem oficiálního delegáta WCA Olivera Pergé, který dohlédne na správný průběh soutěže v souladu s pravidly. Všechny rekordy pak budou oficiálně uznány.

Poslední volná místa na:

http://europe.cubing.net/pragueopen2014/

Kostka 3x3x3 speedcuberská

 

Na letošním Prague Open se bude soutěžit celkem v 15 ti disciplínách - ve všech oficiálních disciplínách kromě tří disciplín, které nejsou příliš obsazené ale více časově náročné. (Skládání velkých kostek poslepu a více kostek poslepu)

 

V kostkách 2x2x2 - 5x5x5 se soutěží na pět pokusů, přičemž se nejlepší a nejhorší škrtá a z ostatních tří je vypočítán průměr (“average of 5”)

V kostkách 6x6x6 a 7x7x7 se soutěží na 3 pokusy, ze kterých je rovnou počítán průměr (“mean of 3“)

Můžete se těšit ještě na úplně jiné hlavolamy než jen kostky: Dvanáctistěn “megaminx”, pyramidu “pyraminx”, česká kostka, která mění tvar “Square-1”, která je zároveň algoritmicky nejsložitějším hlavolamem, ve kterém se soutěží, Rubikovy hodiny “Rubik’s clock”, na kterých všech 18 hodinových ručiček musí ukazovat dvanáctou a kostku “skewb”, jejíž strany se otáčí okolo rohů, nikoli okolo středů.

U těchto hlavolamů se dělá také “average of 5”, čili průměr z pěti.

 

Aby toho nebylo málo, soutěž nabízí další disciplíny. Ty se ale od ostatních neodlišují typem hlavolamu, ale způsobem, jakým se skládá klasická kostka 3x3.

 

Divácky nejzajímavější je asi skládání poslepu.(blindfolded - BLD) Na začátku pokusu je kostka zakrytá tak, aby ji soutěžící neviděl. Rozhodčí spustí čas a odkryje kostku. V tuhle chvíli má hráč jím vybrané množství času na zapamatování kostky. Ti nejlepší zapamatování zvládnou pod 20 vteřin. Po zapamatování si dají na oči pásku a mezi pásku a kostku je rozhodčím vložen kus papíru, aby nebyla ani teoretická možnost vidět kostku. Soutěžící má tři pokusy, ale počítá se jen nejlepší z nich. Výsledný čas je pak součtem zapamatování a složení dohromady, kostka musí být složena správně a opravný pokus neexistuje.

 

Soutěží se i ve skládání kostky jednou rukou. (one-handed - OH) Soutěžící ke skládání nesmí použít nic jiného, než svou libovolnou ruku a stůl k odkládání. Děsivá myšlenka je, že světový rekord v průměru z pěti je zatím lepší, než český národní rekord v průměru ve skládání oběma rukama. Tento světový rekord činí 11.85, přičemž nejlepší čas z průměru byl 10.57.

 

Dalším zajímavým odvětvím je skládání kostky nohama. Otočit kostku nohou je velmi složité, takže se nejlepší časy pohybují okolo padesáti vteřin - jedné minuty. Tato disciplína je ale neoblíbená, kvůli svojí obtížnosti a také kvůli tomu, že to hodně lidem přijde nechutné.

 

Češi jsou ve světě nejlepší v Rubikových hodinách (Clock), ve Square-1. ve skládání poslepu (BLD) a ve Skewbu. Jsou to jediné čtyři kategorie (celkem 6 disciplín), kde je Čech mezi prvními 100 lidmi na světě.

 

 

Mimo tyto soutěže vyhlásíme nejlepšího Čecha v Kategorii Rubikova kostka 3x3x3, který se stane Mistrem České Republiky v mistrovství Prague Open 2014.

 

 

V této soutěži se také představí nová elita účastníků ve věku 12 až 16 let.

 

Nejstarší český účastník bude Pavel Čamra, který letos oslavil 62 let. Nejmladším účastníkem bude Matúš Buffa ze Slovenska.

 

Tomoaki Okayama z Japonska zvítězil na Czech Openu v roce 2012 v kategorii vyřešení Rubikovy kostky 3x3x3 pomocí nejméně tahů. Jelikož se mu to povedlo pomocí 20 tahů, což je nejmenší možné božské číslo, proto se očekává, že tento rekord se asi nikomu nepodaří překonat.

 

Dalším účastníkem bude Bence Barát z Maďarska, který držel 15 soutěží po sobě první místo ve skládání Rubikovy kostky po slepu.

 

Bence Bárat a Dániel Varga v roce 2014 se zúčastnili nejvíce soutěží na Czech Openu.

 

Olivér Perge se soutěže 3x3x3 poslepu se zúčastnil už v 21 zemích.

 

Matěj Mužátko 15 let je 6.tý z Czech Open 2014 a tím nejlepší Čech současnosti. Drží národní rekord v 3x3x3 2x2x2 a Skewbu a v ostatních je do šestého místa národně.

 



Hry a hlavolamy - Maloobchod, hlavolamy, deskové hry, ježek v kleci, rubikova kostka, puzzle, šachy, dřevěné hlavolamy. Osobní odběr po dohodě na telefonu 608702146
Nabídka obchodu
Newsletter
Chcete dostávat informace o slevách, akcích a novinkách z našeho obchodu na email?:

Ověřeno zákazníky
  • 24.02.2024 Anonymní
  • 22.02.2024 Anonymní
  • 18.02.2024 Anonymní
    rychle a kvalitne
  • 28.01.2024 Anonymní
  • 17.01.2024 Anonymní
    Komunikace na výbornou a děkuji. Jana K.
  • 12.01.2024 Anonymní
  • 12.01.2024 Anonymní
    Vše OK

Další recenze našich zákazníků

Hry a hlavolamy

Kontaktujte nás:

Telefon: +420 608 702 146

E-mail: jflejberk@seznam.cz

Informace

Doprava a platba

Články a aktuality

Sledování zásilek

Kontakt

Obchodní podmínky

Obchodní podmínky

Reklamace

Výměna zboží

Odstoupení od kupní smlouvy

Ochrana osobních údajů

Sledování zásilek



Platby